Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Veškerou zeleninu očistíme (mrkev, řapíkatý celer a malé cibulky). Čočku a cizrnu předem uvaříme doměkka, budeme potřebovat 200 g uvařené čočky a stejnou gramáž cizrny. Čerstvá rajčata spaříme ve vroucí vody a oloupeme, poté je nakrájíme na kousky.
Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji krátce osmahneme malé kousky masa, pak přidáme pokrájenou čerstvou zeleninu a konzervu drcených rajčat. Obsah v hrnci zalijeme hovězím vývarem, přidáme veškeré koření a sůl a vaříme na mírném ohni zhruba 60 minut, až maso změkne, podle potřeby doléváme vývar.
Do základu polévky přidáme cizrnu s čočkou, podle chuti ještě osolíme, okořeníme, okyselíme citronem a krátce povaříme.
Hotovou polévku Harira dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem a petrželkou.
Polévka Harira nejlépe chutná s arabským chlebem.