Recept na neobvyklou pomazánku z namočené pohanky.
Hodnocení
2.6
/ 5 (5x)
Ingredience
2-3 stroužky
česnek
1 špetka
kmín
200 g
pohanka
2 lžíce
olivový olej
2 ks
jarní cibulka
10-15 lístků
bazalka
20 ks
sušená rajčata
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Pohanku namočíme přes noc do vody. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s částí natě nadrobno. Sušená rajčata namočíme před přípravou pomazánky na 30 minut do vody.
Do mixéru dáme slitou pohanku, rajčata i s trochou vody, čerstvé lístky bazalky, špetku kmínu, oloupaný česnek, olivový olej a řádně promixujeme. Podle chuti doladíme solí.
Pohankovou pomazánku podáváme se zeleninovými hranolky či klasickým pečivem.