reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pohanková bábovka

Máte rádi bábovku z kynutého těsta, ale na vás moc těžká? Zkuste tuto bábovku z pohankové mouky. Místo mandlí můžeme použít rozinky namočené v rumu.


  • 3,2

    222×

    3,1 222
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Narodili jste se ve znamení Váhy? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Houby 3.díl

21. 9. 2020

Postup přípravy

Do vlažné smetany přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.


Mouku trochu osolíme a prosijeme. Mandle nakrájíme na nudličky.
Máslo utřeme s cukrem a vejci, přidáme citronovou kůru a vanilkovou dřeň. Pak přilijeme kvásek z droždí, postupně zamícháme osolenou mouku a vypracujeme těsto. Nakonec přimícháme mandle pokrájené na nudličky a těsto necháme chvilku kynout.


Formu silně vymastíme máslem a lehce vysypeme strouhankou. Těsto do ní pak přeložíme a necháme ještě 20 - 30 minut kynout.


Troubu předehřejeme na 180 °C a bábovku v ní pečeme, dokud není hotová. Poznáme to, když ji propíchneme špejlí, na kterou se nic nepřilepí.


Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pohanková bábovka

    Celkový počet komentářů: 1

    • jrk
      jrk

      Tuhost těsta

      Jak má být těsto tuhé?

      03.12.2007 18:45:53


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pohanková bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.