reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pohanka se žampiony a rukolou

Recept na velmi chutné pohankové rizoto se žampiony a čerstvou rukolou. Pokrm můžeme podávat i místo vánočního kuby.


  • 4,8

    39×

    4,7 39
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a necháme osušit.

Na horkém oleji nejprve restujeme asi 2 minuty žampiony. K houbám přidáme cibulku s česnekem a na mírné teplotě za stálého míchání je necháme zpěnit. Pak vmícháme vypranou pohanku, krátce orestujeme a přilijeme asi 300 ml silného zeleninového vývaru a limetkovou šťávu. Pohanku 2 - 3 minuty povaříme, potom ji zakryjeme poklicí, odstavíme z tepla a necháme 25 - 30 minut bobtnat. Pak k měkké pohance přilijeme podle potřeby zbývající vývar, vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme rukolu, která pokrmu dodá svoji charakteristickou chuť a ihned servírujeme.

Kroupovou pohanku se žampiony a rukolou můžeme podávat jako samostatný teplý pokrm se zeleninovými saláty nebo jako přílohu k uzenému masu nebo pečeným rybám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pohanka se žampiony a rukolou

    Celkový počet komentářů: 5
    • Vladimír
      Vladimír

      komentář,nápad

      Pohanku máme rádi,tak jsme tento recept vyzkoušeli.Rukolu jsme nahradili brokolicí,kterou jsem malinko podusil na másle,spolu s houbovou směsí z lesa.To byla bašta

      12.01.2019 00:12:48

    • Roman
      Roman

      Pohanka s rukolou a zampiony

      T

      15.12.2017 15:17:36

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Pohanka se žampiony a rukolou

      Výborné! Já jsem místo žampionů použila namočené sušené houby a ještě přidala strouhaný parmazán. Moc mi to chutnalo :-)

      02.05.2017 13:20:12


    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Pohanka se žampiony a rukolou

      Moc dobré! Místo rukoly jsem měla polníček. Dá se jíst i studené (ach ten život studenta!) :) Rozhodně vyzkoušejte.

      10.03.2016 13:36:12

    • Michi
      Michi

      Komentář k receptu Pohanka se žampiony a rukolou

      vypada to velmi dobre, hned dnes vyzkousim :-P

      09.11.2015 09:18:51


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pohanka se žampiony a rukolou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.