reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Pohanku propláchneme, přebereme a zalijeme vroucí vodou. Přidáme špetku bylinkové soli a pepře, uložíme do tepla a necháme přes noc bobtnat. Ráno bude pohanka hotová, je to nejšetrnější způsob přípravy.

Čočku propláchneme, povaříme v osolené vodě doměkka (obvykle stačí 10 minut) a scedíme ji.

Na másle (můžeme dát i více než 2 lžíce) dozlatova osmahneme očištěnou a pokrájenou jarní cibulku, přidáme čočku, pohanku a dobře promícháme. Vše dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Podle potřeby ještě okořeníme a osolíme.

Pohanku s červenou čočkou ihned podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pohanka s červenou čočkou

Celkový počet komentářů: 3
  • Roman Pawlas
    Roman Pawlas

    pohanka s červenou čočkou

    Chtěl jsem něco z pohanky. Našel jsem tento recept. Majoránka doma nebyla, tak jsem použil arabské koření Raz El Hanout, které si vozím z Francie. I bez majoránky to je to výborné jídlo!!! Kdybych neměl Raz El Hanout, tak bych dal nějaké Kari koření ( indické Masala) možná i grilovací koření, nebo jen rozmarýn. Je to prostě jedno. Kombinace červení čočka + pohanka je super!!!

    01.12.2017 22:51:28

  • stavros666
    stavros666

    pohanka s červenou čočkou

    Nejsem sice vegetarián,ale toto jídlo ,mě i ostatním velice chutnalo.Lehoučké,rychlé na přípravu a chutné...nemusí být stále něco masitého a vejce jsou také bílkovina.Posílám též fotografie tohoto papů a přeji všem dobrou chuť....///

    20.01.2017 12:41:07

  • Helus
    Helus

    pohankovy obed

    Receptik sa mi velmi paci,uz aj ukladam do kucharky.Uz teraz viem,ze mi bude chutit.

    02.05.2016 17:51:41

Nalezeno receptů: 3

Přidat příspěvek k receptu Pohanka s červenou čočkou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.