reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

3700 kJ / 883,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejdříve pohanku propláchneme ve studené vodě a poté vodu slijeme. Pohanku nasypeme do studené vody, osolíme špetkou soli a přivedeme k varu, vaříme 5 minut a pak necháme půl hodiny dojít. Nemícháme. Všechna voda by měla být vyvařená.

Když chceme pohanku nasladko, můžeme do takto uvařené pohanky postupně vmíchávat horké mléko, abychom vytvořili kaši. Pohanka bude mléko postupně pohlcovat. Když už pohanka mléko nevstřebává, přestaneme mléko přidávat a ještě naposledy promícháme. Pak porci pohanky na talíři osladíme grankem nebo jen skořicí a cukrem. Nezapomeneme omastit rozpuštěným máslem.

Pokud budeme připravovat pohanku naslano, tak do kaše nevmícháváme mléko. Na pohanku dáme osmaženou cibulku nebo prolisovaný česnek a omastíme máslem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pohanka nasladko i naslano

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.