Podzimní tagliatelle

30 min | hlavní chod | 2 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1382x
Lehké italské jídlo i pro vegetariány.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na menší kousky nakrájíme cibulky typu šalotka, žampiony, bílou papriku a na půlky rozkrojíme cherry rajčátka. V hrnci na těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente tagliatelle (cca 5 minut).

Připravíme si pánev, kde necháme krátce na olivovém oleji osmahnout 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Poté na mírnějším ohni přidáváme postupně šalotku, cherry rajčátka, bílou papriku a samozřejmě podzimní houby (např. naše žampiony). Mírně podusíme a necháme zabublat sklenkou bílého vína. Odstraníme česnek. Asi po 5 minutách, kdy se vínko vyvaří, přidáme pár lžic ze zeleninového vývaru. Dá se nahradit tekutým teplým kvalitním zeleninovým bujonem. Přidáme 1 naběračku z varu těstovin.

Ve finále přidáme z hrnce do pánve již al dente připravené těstoviny tagliatelle. Těsně před podáváním zasypeme provensálským kořením, pepřem a dle hustoty omáčky také tvrdým sýrem typu parmazánu.

Podzimní tagliatelle můžeme ozdobit na talíři snítkem jednoho z provensálského koření (rozmarýn, tymián, majoránka, saturejka a bazalka) a podáváme.

autor receptu:

Podzimní tagliatelle

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Podzimní tagliatelle

Přidat příspěvek k receptu Podzimní tagliatelle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept