reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podzimní špaldový koláč s povidly a mákem

Recept na chutný špaldový moučník s povidlovou a makovou náplní.


  • 5,0

    5 3

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Smícháme oba druhy mouky s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Zapracujeme změklé máslo i vejce a podle potřeby přidáme mléko tak, aby se těsto nelepilo a drželo pohromadě. Počítáme s tím, že těsto z celozrnné mouky je mnohem rozpadavější než z hladké pšeničné. Zabalíme těsto do fólie a necháme v chladu odležet alespoň hodinu (nejlépe celou noc).

Na náplň utřeme mletý mák s povidly a doplníme ohřátým mlékem. Povidla jsou už slazená, tak cukr přidáváme raději až po ochutnání.

Odpočinuté těsto vyválíme na plát nebo rovnou namačkáme do vymazané formy. Necháme si malý díl stranou na ozdobení. Naplníme povidlovou směsí a povrch koláče uhladíme. Na povrch koláče můžeme z proužků těsta splést ozdobnou mřížku, protože povidla s mákem jsou hodně tmavá, přímo vybízejí k ozdobení.

Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 25 minut.

Podzimní špaldový koláč s povidly a mákem nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Podzimní špaldový koláč s povidly a mákem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.