reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podzimní polévka ze sušených pravých hřibů a lišek

Recept na chutnou a voňavou podzimní polévku ze sušených hub.


  • 2,4

    17×

    2,4 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 812 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Špinavá rychlovarná konvice? S naším návodem bude vypadat jako nová

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

21. 9. 2020

Postup přípravy

Sušené lišky namočíme do teplé vody na 24 hodin a sušené pravé hřiby dubové namočíme na 30 minut. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, očištěnou kořenovou zeleninu - mrkev a petržel pokrájíme na kolečka, celer na kostky.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme kořenovou zeleninu a necháme ji zkaramelizovat, přilijeme 1 litr vody, přidáme namočené houby i s vodou z namočení, osolíme, přihodíme bobkové listy, celé nové a celý černý pepř. Přivedeme do varu a vaříme do změknutí hub, přidáme malé kostky očištěných brambor a vaříme, až změknou i brambory.

Na oleji zpěníme 1 lžíci hladké mouky, přidáme mletou sladkou papriku, necháme rozpustit, přilijeme půl litru studené vody a rozmícháme dohladka. Hotovou zápražku přilijeme do polévky a povaříme ještě 15 minut, aby se ztratila syrová chuť mouky.

Podzimní polévku ze sušených pravých hřibů a lišek servírujeme horkou s domácím čerstvým pečivem. Tato velmi chutná a voňavá podzimní polévka výborně zasytí i zahřeje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Podzimní polévka ze sušených pravých hřibů a lišek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.