reklama
hledat uživatel
       

Podvodnice

Cukroví z kynutého těsta.


  • 4,5

    36×

    4,4 36
  • 45 min

Ingredience

na obalení

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Na vál vysypeme prosátou mouku. Rozdrobíme do ní tuk, použijeme máslo, případně rostlinný tuk. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a cukru. Necháme vzejít kvásek.

Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme velkou kouli. Ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme přes noc kynout.

Druhý den těsto vysušíme a vyválíme. Z těsta tvoříme cukroví, tvarujeme podle libosti. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě.

Po upečení obalujeme podvodnice v moučkovém cukru.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Podvodnice

    Celkový počet komentářů: 5
    • Tereza
      Tereza

      "Vysušíme těsto?"

      Dobrý den,

      prosím, jakou " technologií " to těsto vysoušíte? Loni jsem podvodnice dělala, to mokré těsto je vážně takové slizké a nedá se s ním moc dělat, takže se to napřed chvíli lepí, kousky toho povrchu postupně opadají a zbytek už je docela normální, i když drobivé, těsto.
      Takže tahle vaše věta mě zaujala - jak to děláte? Díky za tipy :)

      05.12.2016 14:04:41

      • hastrman
        hastrman

        Re: "Vysušíme těsto?"

        Cukroví u nás zvané hastrmánci, peču s přestávkami 40let, těsto do studené vody ponořuji jen na dvě hodiny, po vyjmutí osuším řádně papírovou utěrkou, dříve bavlněnou utěrkou. Vyválet plát 0,5cm silný, rádlen nakrájím čtverečky pěkně naskočí, uvnitř jsou duté, křehké ihned, tak nepéct dopředu. Dříve se peklo i na svatby. Na 2 dkg čerstvého droždí 3-4 pol. lžíce mléka, 25dkg hladké mouky, 13dkg tuku. Horkovzduchem na 170 stupňů, cukroví je po upečení bílé, nečekejte na zrůžovění, to by už bylo připálené.

        12.12.2017 16:14:50

    • Alena
      Alena

      Komentář k receptu Podvodnice

      Nevím co jsem udělala špatně, ale po 14 hod ve studené vodě v hrnci (teplota v místnosti asi 17 °C) se těsto rozpadlo. Co jsem udělala za chybu? Děkuju za případnou odpověď. Alena.

      15.11.2016 13:14:57


    • májíček
      májíček

      Moc dobré cukroví,dělá se u nás už 3 generace.vynikající,rozplív á se na jazyku. Musím ho pokaždé schovávat,jinak nic nezbyde na vánoční stůl

      09.12.2014 15:56:25

    • Veronika
      Veronika

      Já to dělám naslano. Dávám tam sýr, nebo to sypu kořením

      22.04.2014 15:55:04


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Podvodnice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.