reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podkarpatský boršč

Maminka byla Rusínka. Její boršč jsem se naučila vařit a dnes ho vaří i dcera pro svou rodinu.


  • 4,6

    47×

    4,5 47
  • 1 hod

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky, přidáme hovězí kosti a koření, osolíme, opepříme a vaříme do měkka.

Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Rozehřejeme si pánev s troškou oleje a zeleninu orestujeme, pak podlijeme trochou vývaru z pod masa, přidáme nakrájené zelí a brambory a uvaříme doměkka.

Na rozehřátý olej dáme najemno nastrouhanou červenou řepu a dobře orestujeme. Dělá se to proto, že pak má polévka hezkou červenou barvu. Při restování řepa pustí šťávu. Pokud je řepa suchá a šťávu moc nepouští, přidáme trochu vývaru.

Tyto připravené ingredience smícháme dohromady. Podkarpatský boršč ochutíme a přidáme malou lžíci octa. Tím se polévka krásně zbarví do červena.

Podkarpatský boršč rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme zakysanou smetanou. Na dochucení polévky používám ještě navíc mletý bobkový list a nové koření a dávám ho docela dost. Přidávám ho do hotové polévky, protože tyto nepřevařené ingredience nádherně polévku provoní.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Podkarpatský boršč

    Celkový počet komentářů: 1

    • majdalenka
      majdalenka

      Podkarpatský boršč

      Máte pravdu, na zelí jsem zapoměla, anakládaná řepa má tu výhodu, že lépe polévku obarví.Já mám borč ráda na všechny způsoby!

      25.02.2013 02:59:52

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Podkarpatský boršč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.