reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Poctivý hovězí vývar

Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na přípravu tohoto receptu vyhradíme dostatek času.


  • 3,8

    26×

    3,7 26

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme 2,5 l studené vody. Hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Zeleninu očistíme a vložíme do hrnce s vařící vodou. Petržel použijeme menší, mrkev střední velikosti. Zeleninu nekrájíme, aby se příliš nerozvařila a dobře se s ní pracovalo. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme k masu a zelenině.

Hovězí vývar necháme pomalu bublat (tzv. táhnout) asi 3 hodiny. Během této doby sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čistý. Po 3 hodinách vyjmeme zeleninu, koření a maso. Část zeleniny nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Maso oddělíme od kosti a příliš tučného. Maso nakrájíme a přidáme do polévky. Hovězí vývar dochutíme solí.

Na závěr hovězí vývar dozdobíme petrželkou. Poctivý hovězí vývar můžeme podávat s nudlemi, které jsme si uvařili zvlášť, nebo jej vylepšit knedlíčky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Poctivý hovězí vývar

    Celkový počet komentářů: 10
    • guliver
      guliver

      Dobrý recept

      Nechat táhnout v osolené vodě 4 hod, divokého koření já dávám dost: pepř celý, bob.list, hřebíček, nové koření, ale zeleninu až konci. Pro redukci objemu k uložení vařit déle dle chuti.

      09.05.2019 16:27:39

    • Petr
      Petr

      Recept se mi nelíbí

      Táhnout 8 hodin,pomalu.

      10.03.2018 21:36:24

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Poctivý hovězí vývar

      vývar to je,jen toho bobkového listu a nového koření je moc,ale patří tam,chybí cibule,zeleninu nakrájenou na jemné nudličky také dávám až po zcezení,rozvařenou po 3 hodinách nikdy ne

      27.02.2017 15:28:22


      • Hanka
        Hanka

        Re: Komentář k receptu Poctivý hovězí vývar

        Cibuli nedávám úmyslně...a rozvařenou zeleninu bych asi opravdu nenastrouhala. Ani na to nejsem zvyklá. Proto se doporučuje dávat nová. Každému to, co chutná. Proto existuje tolik receptů.

        27.02.2017 16:42:55

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Poctivý hovězí vývar

      Je správné nechat maso táhnout 3 hodiny, ale zelenina musí být na kaši. Já ji.dávám až po zcezení a bobkový list a nové koření do polévky nedávám.

      27.02.2017 08:02:40

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Poctivý hovězí vývar

      promiň, i bobkového listu je příliš moc, na toto množství by stačil jenom 1 kus.

      27.02.2017 06:00:39

      • Hanka
        Hanka

        Re: Komentář k receptu Poctivý hovězí vývar

        Nemusíte se omlouvat, každý ji vaří nějak jinak. Za 3 hodiny bylo maso krásně měkké a vývar nebo polévka, ať to správně nazvu, měla chuť.K té zelenině...doporučuje se po uvaření dát nová, ne tak rozvařená...

        27.02.2017 13:11:24

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Poctivý hovězí vývar

      Hanka, polévka vypadá moc dobře, je opravdu krásna už na pohled a jistě i moc chutná, taky si ovšem myslím, že to vývar není. Když vaříš zeleninku 3 hodiny, není to moc? mne tam schází ještě dost jiné polévkové zeleniny a vidí se mi moc nového koření, je velmi aromatické. já bych dala jenom 3 kuličky, tak nevím proč tolik?

      27.02.2017 05:57:51

    • jirijandl
      jirijandl

      Děvče, vaříš polívku, nikoliv vývar.
      Vývar je trošku jinak.
      Pórek budiž :), ale chybí ti cibulka.
      A nové koření s bobkem?
      Do polévky budiž, když to někomu chutná.
      Ale ve vývaru to nemá co dělat!

      26.02.2017 23:12:03


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Poctivý hovězí vývar

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.