Pochoutkový salát

30 min | salát | 15 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 12909x
Recept na výborný kabanosový salát. Skvěle chutná jako doplněk na chleba s máslem.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si dáme do hrnce olej, worcestr, ocet, kečup, hořčici a cukr. Všeho podle chuti. Necháme dvakrát přejít varem a dáme úplně vychladnout. Během prohřívání důkladně mícháme, ať se nám směs nepřipálí!

Nyní si nakrájíme cibuli na jemné kostičky .Kabanos musíme pokrájet na co nejjemnější nudličky, dáme si záležet, protože na tom závisí výsledek našeho salátu.

Po vychladnutí směsi můžeme vše smíchat. K salátu přidáme připravenou majonézu. Lehkým smícháním vytvoříme moc dobrý pochoutkový salát.

Pochoutkový salát poklademe na chléb potřený máslem, ale lze jíst i jen tak s čerstvým rohlíkem. Pozor, salát nesolíme a nepepříme.

dotík autor receptu:

Pochoutkový salát

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Pochoutkový salát - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 746 kJ / 178,3 kCal (na 1 porci)
4,6
skvělý recept
12 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pochoutkový salát

Celkový počet komentářů: 7
  • salát hana 10.07.2014 12:08:16

    Je výborný, dělám již řadu let. Já přidávám ještě nastrouhanou sladkokyselou okurku.

  • Zorňafa
    ingredience na zálivku Zorňafa 09.07.2014 22:36:22

    Ahoj, je to výborný, takový zjednodušený "sloní žrádlo".
    Co se týká zálivky, tak na toto množství doporučuji po 2 lžících olej, ocet, kečup i hořčici, 2 lžičky cukru a worcestr opravdu podle chuti, stačí 1 lžíce. Ale ono je to tak dobrý, že to dělám rovnou z dvojnásobné dávky. Jinak si myslím, že úplně stačí zálivku nechat přejít varem pouze jednou.

  • pochoutkový salát 06.02.2013 08:10:37

    Znám ho již dlouho,je výborný....

  • pochoutkový salát 05.02.2013 18:17:47

    Tento recept znám,j vynikajíci a jestli mohu poradit,tak ,tak měkký salám nebo točák,strouhám na hrubém struhadle.

  • pochoutkový salát 04.02.2013 15:15:44

    Nesolit ani nepepřit proto, že dost těchto věcí je ve všech ingrediencích, která salát tvoří.

  • Proč nesolit? Jiri Viktor k. 01.02.2013 08:14:52

    Proč se salát nesolí a nepepří?

  • Stará klasika tomik.pb 30.01.2013 10:14:11

    Musím říct, že já osobně jsem přidal ještě povařený čerstvý hrášek. A povedl se přesně, jak jsem byl zviklej z mládí. Díky.

Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Pochoutkový salát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept