Plzeňský kapr

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 29179x
Pečený kapr na cibuli a slanině. Recept na kapra trochu jinak.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Kapra naporcujeme na podkovy, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

Na dno pekáčku kápneme lžičku oleje, poklademe porce kapra, posypeme nasekanou cibulí a nasekaným česnekem. Poklademe na proužky nakrájenou anglickou slaninou, zastříkneme vymačkanou šťávou z půlky citronu a lehce nastrouháme citronovou kůru. Navrch přidáme ještě lžíci másla.

Takto připraveného plzeňského kapra pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 20 minut. Po této době podlijeme sklenicí piva. Ohřátým výpekem přelijeme kapra seshora a dalších 10 - 15 minut dopékáme.

Plzeňského kapra podáváme s vařenými brambory a sypeme nasekanou petrželkou.

Jiří Viktor K autor receptu:

Plzeňský kapr

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porce
Vaše cena 5881 běžně 11310 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
28 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Plzeňský kapr

Recept se nachází v 101 kuchařkách
KDI
VARENIE 8347 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1922 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plzeňský kapr

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Plzeňský kapr
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept