Plzeňský kapr

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 30519x
Pečený kapr na cibuli a slanině. Recept na kapra trochu jinak.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Kapra naporcujeme na podkovy, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

Na dno pekáčku kápneme lžičku oleje, poklademe porce kapra, posypeme nasekanou cibulí a nasekaným česnekem. Poklademe na proužky nakrájenou anglickou slaninou, zastříkneme vymačkanou šťávou z půlky citronu a lehce nastrouháme citronovou kůru. Navrch přidáme ještě lžíci másla.

Takto připraveného plzeňského kapra pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 20 minut. Po této době podlijeme sklenicí piva. Ohřátým výpekem přelijeme kapra seshora a dalších 10 - 15 minut dopékáme.

Plzeňského kapra podáváme s vařenými brambory a sypeme nasekanou petrželkou.

Jiří Viktor K autor receptu:

Plzeňský kapr

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porce
4,7
skvělý recept
29 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plzeňský kapr

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Plzeňský kapr
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept