reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plzeňské zástěrky

Recept na plněné hovězí plátky přelité přírodní nezahuštěnou šťávou.


  • 4,7

    4,6 9
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Z opláchnutého dílu hovězího zadního masa nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.

Na části tuku krátce podusíme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme je rozmíchanými vejci a necháme srazit.

Do středu hovězího plátku položíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíme prochladlá míchaná vejce se žampiony a do středu položíme díl oloupaného párku.
Plátek přeložíme a okraje upevníme párátky.

Na druhé části tuku osmahneme dozlatova oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné plátky masa a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a za občasného přelévání vlastní šťávou dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení doléváme vlažnou vodu.

Když je maso téměř měkké, zalijeme je předepsanou dávkou piva a společně dusíme doměkka.

Měkké plzeňské zástěrky vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přecedíme na něj přes hustý cedník šťávu. Zjemníme ji máslem, dochutíme podle potřeby solí a společně krátce podusíme.

Při podávání jednotlivé porce plzeňských zástěrek překrojíme šikmým řezem na 2 - 3 části. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, opékané brambory nebo rýže.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plzeňské zástěrky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.