Plněný řízek z vepřového stehna ve slaninovém kabátku

45 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 864x
Recept na řízky z vepřového stehna naplněné velmi chutnou náplní ze špenátu, mozzarelly a rajčat, nakonec i obalené v uzené slanině a dozlatova upečené.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřové stehno omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky tak, že nožem stehno asi v šířce 1 cm z jedné venkovní strany dokrojíme až k podložce, celkem nedokrojíme z vnitřní strany a z následující venkovní strany v šířce asi 1 cm znovu dokrojíme až k podložce. Tak dostaneme velký řízek, který otevřeme v místě nedokrojení a z obou stran naklepeme, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme chvíli odpočívat.

Baby špenát odstopkujeme, omyjeme a necháme dobře odkapat od vody na cedníku. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Omytá rajčata a mozzarellu pokrájíme také na plátky. V hrnci na rozehřátém oleji krátce orestujeme česnek, přihodíme listy baby špenátu, necháme jen krátce spařit, vypneme plamen, špenát jemně osolíme a necháme vychladnout.

Vychladlý špenát natřeme i s česnekem na jednu polovinu řízků, na špenát položíme plátky mozzarelly a na mozzarellu poklademe plátky rajčat. Přes náplň přehneme druhou polovinu řízků, tak dostaneme naplněný masový balíček, který obalíme napevno dlouhými tenkými plátky uzené slaniny tak, aby se plátky slaniny navzájem překrývaly.

Připravené naplněné řízky dáme do pekáče s domácím sádlem a obložíme čtvrtinami očištěných brambor. Vložíme nepřikryté péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 minut, dokud slanina nebude na povrchu pěkně křupavá, maso měkké a brambory upečené.

Plněný řízek z vepřového stehna ve slaninovém kabátku položíme na talíř, překrojíme na polovinu a obložíme pečenými brambory. Maso je velmi šťavnaté a má výbornou chuť po uzené slanině a použitých surovinách.

autor receptu:

Plněný řízek z vepřového stehna ve slaninovém kabátku

Počet přidaných receptů: 442

Ingredience

na porce

Recept Plněný řízek z vepřového stehna ve slaninovém kabátku byl 27.03.2017 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

2,5
slabší recept
65 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plněný řízek z vepřového stehna ve slaninovém kabátku

Přidat příspěvek k receptu Plněný řízek z vepřového stehna ve slaninovém kabátku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept