reklama
hledat uživatel
       

Plněný pórek

Pokud milujete pórek, je pro vás právě tento recept určen.


  • 2,3

    2,3 3
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti



Energetická hodnota

2127 kJ / 508,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nádivku. Housku namočíme do mléka, necháme nasáknout a poté mléko vymačkáme. Housku rozmělníme vidličkou. Housku smícháme s masem, vejcem a podle chuti nádivku okořeníme solí a pepřem. Nádivka by měla být hutná, takže ji podle potřeby zahustíme strouhankou.

Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrůlku si stranou rozpálíme máslo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. vsypeme rajčata a dusíme je ve vlastní šťávě doměkka. Pak rajčata podle potřeby prolisujeme.

Z pórků použijeme jen bílé silné stonky, zelené části odkrojíme a použijeme třeba na polévku. Pórky podélně rozkrojíme. Část středů vybereme. Pórkové lodičky naplníme masovou směsí. Troubu předehřejeme.

Plněné pórky rozložíme do vymaštěné zapékací misky. Zalijeme je rajčaty, podlijeme trochou vývaru a podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Misku přikryjeme, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme, až pórek změkne. Můžeme je ještě sypat sýrem a krátce zapéct.

Plněné pórky ihned podáváme. Přeléváme je vypečenou šťávou. Plněné pórky jsou senzační s bramborovou kaší nebo brambory. Vhodná je i rýže.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněný pórek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.