reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněný kynutý závin

Toto je hlavně recept na těsto a přípravu závinu. Náplň může každý použít podle chuti a počtu strávníků. U nás se plní povidly nebo mákem.


  • 4,7

    16×

    4,6 16
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V malé mističce si z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Necháme jej vzejít.

Do mísy si prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěné vychladlé máslo. Vše důkladně propracujeme do těsta, zabalíme do utěrky a dáme asi na půl hodiny odpočinout do lednice.

Z odleželého těsta vyválíme dva obdelníky, které potřeme náplní, zabalíme je do závinů, potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut necháme na plechu odstát.

Troubu předehřejeme na 180 °C a záviny v ní upečeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněný kynutý závin

    Celkový počet komentářů: 2

    • jarkalan
      jarkalan

      kynutý závin s jablky a hroznovím vínem

      moc dobrej a spolehlivej recept děkuji moc.

      28.08.2011 11:15:44

    • Sharkezi
      Sharkezi

      Výborné těsto!! Doporučuji! Krásně vláčné a vynikající chuť :))

      09.03.2011 11:21:10

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Plněný kynutý závin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.