reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněný kuřecí špalík

Recept na kuřecí maso v trojobalu plněné šunkou, sýrem, žampiony, červenou kapií a pažitkou.


  • 4,4

    71×

    4,4 71
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Kuřecí řízky podélně nakrojíme a po rozevření opatrně naklepeme. Musíme dát pozor, aby se maso neprotrhlo. Plátky masa pak z obou stran jemně nasolíme.

Připravíme si směs na plnění. Na široké straně struhadla si nastrouháme šunku a sýr. Žampiony scedíme a nakrájíme na malé kostičky stejně jako papriku. Nakonec přidáme pokrájenou pažitku, která jídlu dodá na barevnosti a přidá na chuti. Takto připravené suroviny dobře promícháme.

Na každý plátek dáme zhruba 2 - 3 polévkové lžíce směsi. Záleží na velikosti masa. To pak přeložíme a spojíme pomocí párátek tak, aby nám vznikly špalíky, které obalíme klasicky v trojobalu. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci na slabší teplotě (asi 170 °C), zato delší dobu než klasické řízky, aby se nám maso dobře prosmažilo.

Jako příloha se hodí hranolky, americké nebo vařené brambory s máslem. Při servírování je dobré plněný kuřecí špalík v polovině rozkrojit a rozevřít, aby byla vidět barevnost plnění. Střed můžeme přesypat pórkem nakrájeným na tenké kroužky, což nám jídlo ještě víc nazdobí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněný kuřecí špalík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.