reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Plnění utopenci

Snad tradiční recept na utopence.


  • 4,7

    38×

    4,7 38
  • 35 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve je nutné najít opravdu chuťově dobré špekáčky. To v dnešní době není jednoduchý úkol.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme se sterilovanou kapií a jemně nasekanými feferonkami. Mírně osolíme, přidáme olej a dobře promícháme.

Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme a naplníme připravenou směsí zeleniny. Do každého špekáčku ještě vložíme řez kyselé okurky a naskládáme do vhodné nádoby.

Ocet, cukr, koření a vodu svaříme, podle potřeby osolíme. Pokud máme, můžeme použít i zbývající nálev z okurek. Převaříme přibližně 1 minutu. Necháme chvilku zchladnout a ještě teplým nálevem zaléváme připravené utopence.

Tradiční plněné utopence necháme vychladnout a uložíme do lednice. Necháme minimálně týden uležet a pak podáváme jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plnění utopenci

    Celkový počet komentářů: 3
    • Zdeněk
      Zdeněk

      Je to opravdová pochoutka. Udělal jsem ty utopence přesně podle receptu, vydržel to 10dní (před ostatníma jsem to musel uschovat).
      No a teď to budu ještě zkoušet mírně vylepšovat pro chutě ostatních přátel.

      02.12.2011 17:44:34

    • borovec
      borovec

      asi vyzkouším

      vyzkouším předem,na silvestra by se hodily
      otestuji na houbařích v Chocni ha ha ha

      15.11.2011 21:45:12

    • Veronika
      Veronika

      je to mňamka

      utopence jsem dělala vůbec poprvé, Nejtěžší na nich bylo - nechat je uležet. Nevím, jestli i ocet převářet, každopádně já ho převařila přesně podle receptu. V obchodě jsem nenašla jiné feferonky, než "beraní rohy", tak jsem tam dala ty a výsledek je skvělý. Možná příště dám víc octu, ted jsem trochu dolila po uležení nepřevařeného. PS. Díky za recept. :o)

      29.09.2011 18:02:24



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Plnění utopenci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.