reklama
hledat uživatel
       

Plnění utopenci

Snad tradiční recept na utopence.


  • 4,8

    35×

    4,8 35
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve je nutné najít opravdu chuťově dobré špekáčky. To v dnešní době není jednoduchý úkol.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme se sterilovanou kapií a jemně nasekanými feferonkami. Mírně osolíme, přidáme olej a dobře promícháme.

Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme a naplníme připravenou směsí zeleniny. Do každého špekáčku ještě vložíme řez kyselé okurky a naskládáme do vhodné nádoby.

Ocet, cukr, koření a vodu svaříme, podle potřeby osolíme. Pokud máme, můžeme použít i zbývající nálev z okurek. Převaříme přibližně 1 minutu. Necháme chvilku zchladnout a ještě teplým nálevem zaléváme připravené utopence.

Tradiční plněné utopence necháme vychladnout a uložíme do lednice. Necháme minimálně týden uležet a pak podáváme jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plnění utopenci

    Celkový počet komentářů: 3
    • Zdeněk
      Zdeněk

      Je to opravdová pochoutka. Udělal jsem ty utopence přesně podle receptu, vydržel to 10dní (před ostatníma jsem to musel uschovat).
      No a teď to budu ještě zkoušet mírně vylepšovat pro chutě ostatních přátel.

      02.12.2011 17:44:34

    • borovec
      borovec

      asi vyzkouším

      vyzkouším předem,na silvestra by se hodily
      otestuji na houbařích v Chocni ha ha ha

      15.11.2011 21:45:12

    • Veronika
      Veronika

      je to mňamka

      utopence jsem dělala vůbec poprvé, Nejtěžší na nich bylo - nechat je uležet. Nevím, jestli i ocet převářet, každopádně já ho převařila přesně podle receptu. V obchodě jsem nenašla jiné feferonky, než "beraní rohy", tak jsem tam dala ty a výsledek je skvělý. Možná příště dám víc octu, ted jsem trochu dolila po uležení nepřevařeného. PS. Díky za recept. :o)

      29.09.2011 18:02:24



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Plnění utopenci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.