reklama
hledat uživatel
       

Plnění utopenci

Snad tradiční recept na utopence.


  • 4,8

    35×

    4,8 35
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve je nutné najít opravdu chuťově dobré špekáčky. To v dnešní době není jednoduchý úkol.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme se sterilovanou kapií a jemně nasekanými feferonkami. Mírně osolíme, přidáme olej a dobře promícháme.

Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme a naplníme připravenou směsí zeleniny. Do každého špekáčku ještě vložíme řez kyselé okurky a naskládáme do vhodné nádoby.

Ocet, cukr, koření a vodu svaříme, podle potřeby osolíme. Pokud máme, můžeme použít i zbývající nálev z okurek. Převaříme přibližně 1 minutu. Necháme chvilku zchladnout a ještě teplým nálevem zaléváme připravené utopence.

Tradiční plněné utopence necháme vychladnout a uložíme do lednice. Necháme minimálně týden uležet a pak podáváme jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plnění utopenci

    Celkový počet komentářů: 3
    • Zdeněk
      Zdeněk

      Je to opravdová pochoutka. Udělal jsem ty utopence přesně podle receptu, vydržel to 10dní (před ostatníma jsem to musel uschovat).
      No a teď to budu ještě zkoušet mírně vylepšovat pro chutě ostatních přátel.

      02.12.2011 17:44:34

    • borovec
      borovec

      asi vyzkouším

      vyzkouším předem,na silvestra by se hodily
      otestuji na houbařích v Chocni ha ha ha

      15.11.2011 21:45:12

    • Veronika
      Veronika

      je to mňamka

      utopence jsem dělala vůbec poprvé, Nejtěžší na nich bylo - nechat je uležet. Nevím, jestli i ocet převářet, každopádně já ho převařila přesně podle receptu. V obchodě jsem nenašla jiné feferonky, než "beraní rohy", tak jsem tam dala ty a výsledek je skvělý. Možná příště dám víc octu, ted jsem trochu dolila po uležení nepřevařeného. PS. Díky za recept. :o)

      29.09.2011 18:02:24



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Plnění utopenci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.