reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné zelné závitky

Recept na zelné závitky plněné vepřovým mletým masem s chutí česneku a dušené v troubě na cibulovém základu.


  • 5,0

    5 7
  • 1 hod

Ingredience

náplň

podle potřeby



Postup přípravy

Zelné listy povaříme asi 5 minut v osolené vodě se špetkou jedllé sody. Změklé listy necháme okapat a ztvrdlé stonky odřízneme.

Připravíme si náplň. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s mletým masem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a spojíme vejcem a strouhankou. Náplň necháme asi 20 minut odležet. Pak masovou směs rozdělíme na zelné listy, které svineme do závitků a zajistíme jehlami.

Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a na sádle s drceným kmínem opečeme dozlatova. Cibuli přendáme do pekáčku, poklademe zelnými závitky, podlijeme vodou nebo vývarem a přikryté dusíme v troubě při 180 °C doměkka. Během dušení zelné závitky přeléváme výpekem. Měkké závitky vyjmeme z pekáčku a výpek propasírujeme přes sítko.

Plněné zelné závitky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněné zelné závitky

    Celkový počet komentářů: 1

    • pradedek1
      pradedek1

      Zelné závitky

      Nejlepší jsou z kysaného zelí,zvané golubce. Maso s vařenou rýží a v rajské omáčce! Mohou se jíst samotné,nebo s krajícem chleba. Přímo báseň v hubě!

      17.11.2018 05:42:30

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Plněné zelné závitky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.