reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné zapečené žampióny

Recept na žampióny plněné mletým masem, sypané sýrem a zapečené v troubě.


  • 4,4

    58×

    4,4 58
  • 30 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Žampióny očistíme, zbavíme noh a mírně vyřízneme vnitřek. Nesolíme.

Příprava směsi: Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vajíčkem, půlkou lžičky sladké papriky, špetkou pepře a soli. Podle chuti přidáme chilli omáčku (mě se osvědčila chilli omáčka, kterou prodávají Vietnamci) a 1 lžičku koření tandoori masala. Dá se koupit na trzích nebo ve specializovaných prodejnách - vřele doporučuji. Koření výrazně aromatické, perfektně ochutí jakékoli maso.

Žampióny naplníme tak, že směs přesahuje okraj žampiónu asi o 0,5 cm, do středu této směsi vtlačíme nastrouhaný sýr (množství jako když nabíráme špetku), sýr v prstech stlačíme, aby se ho tam vešlo co nejvíc a opatrně vtlačíme do směsi - takže masová směs pak jakoby přetéká přes okraj žampiónu.

Plněné žampióny vyskládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut na 200 °C .

Jako přílohu lze podávat vařené maštěné brambory, dobře chutnají i hranolky.

Popis možná vypadá složitěji, ale je to jednoduché, navíc mleté maso dobře drží pohromadě, takže není třeba se bát, že by vám ze žampiónů vypadlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněné zapečené žampióny

    Celkový počet komentářů: 6
    • Ladislava
      Ladislava

      Plněné žampiony

      Také jsem dnes udělala ale nivu jsem nevtlačila do masa ale rovnou jsem ji nastrouhala na jemno a vmíchala do masa.Super recept.

      09.11.2018 17:47:19

    • hadice
      hadice

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      15.02.2014 19:07:05

    • hadice
      hadice

      plněné žampiony

      Zrovna jsme jej povečeřeli a musím říc jen ´´skvělé´´. Dík za recept.

      15.02.2014 19:05:52


    • Šmodrcha
      Šmodrcha

      Zbylo mi mleté, tak jsem vzal mladou cuketu, rozřízl podélně, vydlabal dužinu a do lodiček dal mleté. Zapékal jsem stejným způsobem a byly snad ještě lepší než žampiony.
      Ještě poznámka - na horkovzduch 25 minut a 180 stupňů. Míchané mleté vepřové s hovězím a udělalo se akorát.
      Opravdu chutné :)

      05.01.2014 23:53:04

    • Katka
      Katka

      Právě jsme dojedli, bylo to vynikající :-). Použila jsem krůtí mleté maso a trochu nivy společně se strouhaným eidamem. Díky za recept :-).

      08.10.2013 16:24:04

    • apopelkova
      apopelkova

      Dneska jsme vyzkoušeli a fakt super. Děkuji za receptík. Určitě zase někdy uvaříme.

      29.04.2012 22:23:42


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Plněné zapečené žampióny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.