reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné zapečené žampióny

Recept na žampióny plněné mletým masem, sypané sýrem a zapečené v troubě.


  • 4,4

    58×

    4,4 58
  • 30 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Žampióny očistíme, zbavíme noh a mírně vyřízneme vnitřek. Nesolíme.

Příprava směsi: Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vajíčkem, půlkou lžičky sladké papriky, špetkou pepře a soli. Podle chuti přidáme chilli omáčku (mě se osvědčila chilli omáčka, kterou prodávají Vietnamci) a 1 lžičku koření tandoori masala. Dá se koupit na trzích nebo ve specializovaných prodejnách - vřele doporučuji. Koření výrazně aromatické, perfektně ochutí jakékoli maso.

Žampióny naplníme tak, že směs přesahuje okraj žampiónu asi o 0,5 cm, do středu této směsi vtlačíme nastrouhaný sýr (množství jako když nabíráme špetku), sýr v prstech stlačíme, aby se ho tam vešlo co nejvíc a opatrně vtlačíme do směsi - takže masová směs pak jakoby přetéká přes okraj žampiónu.

Plněné žampióny vyskládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut na 200 °C .

Jako přílohu lze podávat vařené maštěné brambory, dobře chutnají i hranolky.

Popis možná vypadá složitěji, ale je to jednoduché, navíc mleté maso dobře drží pohromadě, takže není třeba se bát, že by vám ze žampiónů vypadlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněné zapečené žampióny

    Celkový počet komentářů: 6
    • Ladislava
      Ladislava

      Plněné žampiony

      Také jsem dnes udělala ale nivu jsem nevtlačila do masa ale rovnou jsem ji nastrouhala na jemno a vmíchala do masa.Super recept.

      09.11.2018 17:47:19

    • hadice
      hadice

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      15.02.2014 19:07:05

    • hadice
      hadice

      plněné žampiony

      Zrovna jsme jej povečeřeli a musím říc jen ´´skvělé´´. Dík za recept.

      15.02.2014 19:05:52


    • Šmodrcha
      Šmodrcha

      Zbylo mi mleté, tak jsem vzal mladou cuketu, rozřízl podélně, vydlabal dužinu a do lodiček dal mleté. Zapékal jsem stejným způsobem a byly snad ještě lepší než žampiony.
      Ještě poznámka - na horkovzduch 25 minut a 180 stupňů. Míchané mleté vepřové s hovězím a udělalo se akorát.
      Opravdu chutné :)

      05.01.2014 23:53:04

    • Katka
      Katka

      Právě jsme dojedli, bylo to vynikající :-). Použila jsem krůtí mleté maso a trochu nivy společně se strouhaným eidamem. Díky za recept :-).

      08.10.2013 16:24:04

    • apopelkova
      apopelkova

      Dneska jsme vyzkoušeli a fakt super. Děkuji za receptík. Určitě zase někdy uvaříme.

      29.04.2012 22:23:42


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Plněné zapečené žampióny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.