reklama
hledat uživatel
       

Plněné žampiony

Hlavičky hub, plněné dvěma nádivkami. Jedna je sýrová a druhá je s krabími tyčkami a rozinkami. Tyčinky můžeme nahradit krevetami.


  • 3,0

    738×

    2,9 738
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 706 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Veliké pevné žampiony vybereme a oloupeme jim hlavičky. Potom odřízneme nožičky a posekáme je najemno. Na másle orestujeme natě cibulek a nožičky žampionů, potom je odstavíme a v misce promícháme se smetanovým taveným sýrem. Tvrdý sýr nastrouháme a promícháme ho s teplým mlékem a přidáme do houbové směsi. Tou potom plníme polovinu kloboučků, které narovnáme na plech pokapaný vodou a pečeme asi 25 minut na 170 st. Mezitím posekáme krabí tyčinky se zbylou natí z cibulek a rozinkami. Nádivkou naplníme zbylé kloboučky a sypeme strouhanou nivou. Pečeme na grilu nebo v horkovzdušné troubě na 220 st. asi 8 minut. Podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněné žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.