Plněné žampiony šunkou a nivou

35 min | hlavní chod | 3 porce | žádná kuchyně | recept zobrazen: 261x
Plněné žampiony jsou chuťově výrazné a lehké jídlo. Vyzkoušejte tento recept, který není vůbec těžký na přípravu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Nožičky nakrájíme na drobno. Stejně tak oloupanou cibuli a šunku.

V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přisypeme nožičky se šunkou a opečeme. Nakonec vmícháme nasekané bylinky, vejce a podle chuti sůl a pepř. Jakmile se směs spojí, můžeme jí plnit žampiony, které jsme vyskládali na plech s pečícím papírem. Pravděpodobně nám část směsi zbude. Pokud ji nesníme spolu se žampiony, hodí se skvěle i na topinky.

Naplněné žampiony posypeme nastrouhanou nivou a zapékáme 20 minut při 180 °C.

Plněné žampiony šunkou a nivou můžeme podávat s brambory a zbylou směsí jako hlavní chod, ale i jako chuťovku.

autor receptu:

Plněné žampiony šunkou a nivou

Počet přidaných receptů: 124

Ingredience

na porce
5
skvělý recept
3 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plněné žampiony šunkou a nivou

Přidat příspěvek k receptu Plněné žampiony šunkou a nivou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept