Všechny ingredience na těsto zamícháme v hnětači a necháme zakryté vykynout. Po vykynutí rozdělíme na pět dílů.
Každý díl těsta postupně vyválíme na kulatou slabou placku a rozkrojíme do kříže na 4, dále na 8 dílů. Vzniknou nám trojúhelníčky. Každý díl poklademe plátkem anglické slaniny a kouskem nivy. Náplň nesmí přesahovat okraje těsta. Potom rohlíček stočíme tak, že od široké základny přehneme okraje a rohlíček smotáme směrem ke špičce.
Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta naskládáme na pečící papír rozložený na plechu a potřeme osoleným žloutkem rozmíchaným s trochou oleje. Posypeme lehce kmínem, sezamem, provensálským kořením.
Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta upečeme v troubě dorůžova. Jíme čerstvé, chutnají dobře k vínu.