reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné slané bochánky

Chcete překvapit své hosty? Slavíte něco? Vyzkoušejte tyto chuťovky. Těsto nám připraví domácí pekárna.


  • 3,4

    81×

    3,3 81
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do nádoby v pekárně nalijeme mléko a olej (řídíme se pokyny a uvedeným množstvím na krabičce). Přidáme tvaroh, špetku soli, přisypeme směs České buchty, mouku, přiložené suché kvasnice, lžičku cukru a zapneme na program Příprava těsta.

Když těsto vykyne, tvoříme rukou malé bochánky, které klademe na připravené plechy s pečícím papírem.

Troubu předehřejeme na 175°C.

Bochánky chvilku necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a zvolna upečeme.

Vychladlé bochánky rozřízneme, ale nedokrojíme. Musí držet pohromadě.

Podle chuti je namažeme máslem, nebo sýrem či pomazánkou. Podle fantazie plníme šunkou, sýrem, slaninou, kousky zeleniny. Jednoduše tím, co máme rádi.

Plněné slané bochánky chutnají dobře i druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněné slané bochánky

    Celkový počet komentářů: 4
    • PBatulka
      PBatulka

      Udělala jsem je na večírek a plnila šunkovou nebo rybičkovou náplní. Měly ohromný úspěch. Koupila jsem ale Buchty Dr. Oetker (jiné zrovna neměli) a možná proto jsem místo bochánků měla skoro placky, ale to jim na chuti neubralo:-)

      13.04.2012 08:14:04

    • Any
      Any

      Bez pekárny

      Dobrý den, zaujal mne Váš recept - na obrázku je ještě zajímavější :) chtěla bych se zeptat - nemám domácí pekárnu - jaký je v tom rozdíl, kdybych těsto dělala ručně nebo mixérem? Půjde to taky?

      23.09.2009 11:03:23

      • jvc
        jvc

        Re: Bez pekárny

        No, na kynuté těsto bych mixér moc nedoporučoval. Samozřejmě, že se kynuté těsto dá zadělat ručně, naše babičky to taky tak dělaly - a jaké pekly buchty! Ale v té pekárně je to pohodlnější. Nasypou se tam všechny potřebné věci a za dvě hodiny (podle druhu pekárny) je krásně kypré těsto připraveno ke zpracování. Pekárnu doporučuji. Vůně pečeného chleba vytváří krásný pocit domova...

        17.10.2009 13:26:29


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Plněné slané bochánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.