reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné rýžové knedlíčky

Recept na smažené kuličky z rýže plněné masovou náplní.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kulatozrnnou rýži podusíme hodně doměkka. Na šálek rýže dáme 2 - 2,5 šálku vody. Osolenou rýži necháme vychladnout.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme nadrobno. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud použijeme sušené houby, tak je předem namočíme.

Připravíme si náplň. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, mleté maso, šunku, houby, rajský protlak, tymián a petrželku. Osolíme, opepříme a dusíme 15 minut. Mleté maso je nejlepší telecí, ale já používám mleté krůtí maso, které se běžně koupí. Dají se použít i jiné druhy.

Vlažnou rýži smícháme s nastrouhaným parmazánem a žloutky. V dlani vytvoříme placičku, na ni dáme kopeček náplně a vytvoříme kuličku. Připravené kuličky necháme v ledničce ztuhnout, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a na oleji usmažíme.

Plněné rýžové knedlíčky podáváme nejlépe se zeleninovým salátem, případně ještě s tatarkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněné rýžové knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.