reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Plněné rolky z flank steaku

Plněné rolky z flank steaku

Rolky z hovězího flank steaku plněné paprikou a jarní cibulkou. Pokrm podáváme s cibulovým chutney a bramborem.


  • 4,1

    30×

    4 30
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 655 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Postup přípravy

Flank steak očistíme a rozdělíme na dva plátky, které tence rozklepeme. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany zakápneme worcesterovou omáčkou. Pak plátky masa potřeme olejem a odložíme nejméně na 30 minut do chladu, nejlépe však přes noc.

Papriku omyjeme, potřeme olejem, vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C a z obou stran opečeme dohněda. Potom papriku sloupneme, rozkrojíme podélně na poloviny a zbavíme semínek. Jarní cibulky očistíme, zkrátíme na délku steaku a na oleji zvolna orestujeme téměř doměkka.

Odleželé plátky masa poklademe plátkem papriky a orestovanou cibulkou. Maso svineme do rolky a zajistíme párátkem. Pak na rozpálené pánvi s velmi malým množstvím oleje (stačí jen několik kapek) rolky opékáme z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Rolky i s výpekem přendáme do pekáčku a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Maso necháme ještě 10 - 15 minut dojít (záleží na požadovaném propečení) a můžeme servírovat.

Plněné rolky z flank steaku rozřízneme šikmo na poloviny, přendáme na nahřáté talíře a obložíme Cibulovým chutney. Podáváme s bramborem připraveným na oblíbený způsob a čerstvým zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněné rolky z flank steaku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.