reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Plněné rolky z flank steaku

Plněné rolky z flank steaku

Rolky z hovězího flank steaku plněné paprikou a jarní cibulkou. Pokrm podáváme s cibulovým chutney a bramborem.


  • 4,1

    30×

    4 30
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Flank steak očistíme a rozdělíme na dva plátky, které tence rozklepeme. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany zakápneme worcesterovou omáčkou. Pak plátky masa potřeme olejem a odložíme nejméně na 30 minut do chladu, nejlépe však přes noc.

Papriku omyjeme, potřeme olejem, vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C a z obou stran opečeme dohněda. Potom papriku sloupneme, rozkrojíme podélně na poloviny a zbavíme semínek. Jarní cibulky očistíme, zkrátíme na délku steaku a na oleji zvolna orestujeme téměř doměkka.

Odleželé plátky masa poklademe plátkem papriky a orestovanou cibulkou. Maso svineme do rolky a zajistíme párátkem. Pak na rozpálené pánvi s velmi malým množstvím oleje (stačí jen několik kapek) rolky opékáme z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Rolky i s výpekem přendáme do pekáčku a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Maso necháme ještě 10 - 15 minut dojít (záleží na požadovaném propečení) a můžeme servírovat.

Plněné rolky z flank steaku rozřízneme šikmo na poloviny, přendáme na nahřáté talíře a obložíme Cibulovým chutney. Podáváme s bramborem připraveným na oblíbený způsob a čerstvým zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněné rolky z flank steaku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.