Pochoutka vhodná jako doplněk k čaji.
2 šálky | vývar |
1 ks | vejce |
1 lžíce | sójová omáčka |
1 lžíce | bílé suché víno |
pepř a sůl | |
1 lžička | zelený čaj |
500 g | mladá salátová okurka |
250 g | vepřové maso |
2 lžíce | škrob bramborový |
Okurky podélně rozřízneme a vydlabeme. Maso, které jsme jemně umleli, smícháme s vejcem, vínem, špetkou mletého pepře, rozemnutými lístky čaje, bramborovým škrobem a solí. Vzniklou směs pečeme za stálého míchání v horkém oleji až dozlatova.
Směs necháme vychladnout. Vydlabané okurky směsí naplníme, vložíme do horkého oleje a opečeme. Nakonec je naskládáme do pekáče, zalijeme vývarem se sójovou omáčkou a vaříme doměkka.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena