Omyté mandarinky rozpůlíme podélně a dužninu opatrně vyndáme tak, aby se půlky z kůry nepoškodily. Dužninu rozdělíme na jednotlivé dílky a odstraníme tenkou slupku s vlákny.
Krémový sýr typu žervé rozetřeme se šlehačku, kterou ušleháme tak, aby nebyla příliš tuhá. Přidáme kousky mandarinek a zlehka promícháme. Osolíme a dochutíme pepřem a tabascem. Hmotou naplníme prázdné půlky kůry mandarinek.
Džem smícháme s hořčicí. Zelenou část cibulek nakrájíme na drobná kolečka.
Na naplněné půlky naneseme lžičkou čepičku směsi džemu s hořčicí a ozdobíme nakrájenou cibulkou. Půlky mandarinek položíme na tác na listy salátu. Před podáváním uchováváme v lednici.
Plněné mandarinky podáváme chlazené jako chutný předkrm nebo chuťovku s pečivem podle vlastního výběru.