reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné listy vinné révy

Vinné listy plněné kořeněným mletým masem. Babička na Moravě podává dolmades studený i teplý.


  • 4,8

    4,7 9
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Vinné listy krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a plátky citronu. Zchladíme a necháme okapat, pak vyřízneme konce žeber a stonky.

Rýži propláchneme a uvaříme do poloměkka. Necháme okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Smícháme s rýží, přidáme mleté maso, nasekanou petrželku, ochutíme solí i pepřem a dobře promícháme.

Listy rozložíme a na každý dáme 2 lžíce náplně. Boční strany přehneme do středu a od spodního okraje listy stočíme. Včechna závitky naskládáme těsně k sobě do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme vodou a přestříkneme citronovou šťávou.

Plněné vinné listy pečeme ve středně vyhřáté troubě, v zakrytém pekáčku asi 30 minut. Při podávání doplníme třeba jemnou jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněné listy vinné révy

    Celkový počet komentářů: 2

    • Beeranka
      Beeranka

      Podobné závitky jsem ochutnala v Kolíně na Gurmánfestu. Bylo to národní arménské jídlo s opravdu nevšední chutí, bohužel podle originálního receptu dost náročné na přípravu.
      Tohle vypadá poměrně jednoduše- rozhodně vyzkouším!:)

      09.01.2012 10:40:52

    • cheva
      cheva

      Úprava masa

      V receptu to sice není přímo řečeno, ale maso jsem nejdřív rychle opražila s cibulkou na oleji. Moc mi chutnalo zakapání citronovou šťávou. Namísto petrželky jsem přidala trochu kopru.

      12.06.2011 13:07:22


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Plněné listy vinné révy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.