reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné listové kostky

Chuťovka k vínu. Recept na plněný plát listového těsta.


  • 4,0

    18×

    4 18
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 820 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát, nejlépe si však koupíme plát již rozválený - je ideální velikosti. Položíme na pečící papír, na kterém později budeme péct.

Sterilovanou kukuřici scedíme. Eidam nastrouháme na jemném struhadle, blaťácké zlato nakrájíme nožem na sýr na tenké plátky.

Plát listového těsta potřeme rajčatovou pikantní omáčkou, lze ji nahradit ochuceným rajčatovým protlakem nebo pikantním kečupem. Nejlépe však chutná Tacos Sauce - rajčatová omáčka s chilli. Hustě posypeme sušenou bazalkou. Na půlku plátu budeme klást náplň - nejdříve blaťácké zlato, poté kukuřice, překryjeme plátky šunky a nakonec posypeme strouhaným eidamem. Přeložíme druhou (volnou) polovinou těsta a vytvoříme si tak velkou kapsu. Okraje zamáčkneme, aby náplň během pečení zůstala na svém místě. Listové těsto seshora potřeme olivovým olejem nebo rozšlehaným vejcem.

Plněné listové těsto vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme pár minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dozlatova.

Po vyjmutí z trouby necháme mírně vychladnout. Plněné listové těsto nakrájíme na větší kostky a podáváme jako chuťovku k vínu. Plněné listové kostky jsou dobré i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněné listové kostky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.