reklama
hledat uživatel
       

Plněné lilky

Jednoduché lilkové jednohubky naplněné sýrem, rajčaty a bazalkou.


  • 3,0

    258×

    2,9 258
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Postup přípravy

Lilky omyjeme a škrabkou oloupeme tak, aby nám na nich vznikly střídající se bílé a fialové pruhy. Lilky pak nakrájíme na špalíčky o šířce asi 3 centimetry a vydlabeme je tak, abychom měli mističky. Vnitřky mističek osolíme, vytřeme olivovým olejem a skládáme na plech. Troubu vyhřejeme na 200 °C a lilky v ní pečeme asi 15 minut.



Parmazán nastrouháme a mozzarellu nakrájíme na kousky. Rajčata překrájíme na půlky, případně na čtvrtiny. Sýry a rajčata vložíme do mísy. Bazalku omyjeme, osušíme a lístečky obereme. Také je přidáme do mísy k sýrům, vše smícháme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme.



Předpečené lilky naplníme sýrem s rajčaty a bazalkou a znovu dáme zapéct na 5 - 7 minut.



Podáváme teplé.


Foto:Profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněné lilky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Mikael
      Mikael

      Plněný lilek

      Místo mozzarely je lepší Balkánský sýr, a lilek naplnit směsí podušených žampionů a kuřecím masem... jinak dobré.

      17.07.2010 14:25:26

    • Mikael
      Mikael

      Plněný lilek

      Místo mozzarely je lepší Balkánský sýr, a lilek naplnit směsí podušených žampionů a kuřecím masem... jinak dobré.

      17.07.2010 14:25:25


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Plněné lilky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.