reklama
hledat uživatel
       

Plněné lilky

Jednoduché lilkové jednohubky naplněné sýrem, rajčaty a bazalkou.


  • 3,0

    258×

    2,9 258
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lilky omyjeme a škrabkou oloupeme tak, aby nám na nich vznikly střídající se bílé a fialové pruhy. Lilky pak nakrájíme na špalíčky o šířce asi 3 centimetry a vydlabeme je tak, abychom měli mističky. Vnitřky mističek osolíme, vytřeme olivovým olejem a skládáme na plech. Troubu vyhřejeme na 200 °C a lilky v ní pečeme asi 15 minut.



Parmazán nastrouháme a mozzarellu nakrájíme na kousky. Rajčata překrájíme na půlky, případně na čtvrtiny. Sýry a rajčata vložíme do mísy. Bazalku omyjeme, osušíme a lístečky obereme. Také je přidáme do mísy k sýrům, vše smícháme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme.



Předpečené lilky naplníme sýrem s rajčaty a bazalkou a znovu dáme zapéct na 5 - 7 minut.



Podáváme teplé.


Foto:Profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněné lilky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Mikael
      Mikael

      Plněný lilek

      Místo mozzarely je lepší Balkánský sýr, a lilek naplnit směsí podušených žampionů a kuřecím masem... jinak dobré.

      17.07.2010 14:25:26

    • Mikael
      Mikael

      Plněný lilek

      Místo mozzarely je lepší Balkánský sýr, a lilek naplnit směsí podušených žampionů a kuřecím masem... jinak dobré.

      17.07.2010 14:25:25

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Plněné lilky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.