reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné kuřecí "špalky"

Kuřecí špalky jsou závitky z kuřecího masa nadívané mletým kuřecím, ochuceným chilli papričkami, kořením a cibulí. Recept je vhodný zejména pro slavnostní příležitosti.


  • 4,3

    12×

    4,2 12
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku. Kuřecí prsa (300 g) v kuchyňském robotu rozmělníme na kaši.

Očištěné a peciček zbavené chilli papričky usekáme najemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na malém množství oleje. Do kuřecí mleté směsi vmícháme vejce, vychladlou orestovanou cibuli, pokrájené chilli papričky, ochutíme solí, opeříme a necháme 15 minut v chladu rozležet.

Mezitím si připravíme z kuřecího masa a slaniny "kabátek" na roládu. Kuřecí prsa (500g) omyjeme, osušíme, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.

Nyní si na pracovní plochu rozložíme pečící papír nebo dostatečně širokou potravinovou fólii, která bude našim pomocníkem při tvarování rolády. Na papír nebo fólii rozložíme plát alobalu tak, aby ze všech stran byl menší o 2 cm.

Na alobal příčně klademe plátky slaniny tak, aby se jejich okraje zčásti překrývaly. Potom na slaninu klademe plátky masa, které potřeme nádivkou. Pomocí fólie, kterou od sebe nadzvedáváme, vytvoříme roládu zabalenou do alobalu. Konce pevně uzavřeme a necháme 2 hodiny odležet v chladu.

Potom roládu ostrým nožem rozdělíme na 6 porcí, "špalků" které ovážeme potravinovým provázkem. Zprudka špalky z obou stran nastojato opečeme na oleji a naležato vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme při 160 °C přibližně 40 minut.

Z hotového masa odstraníme provázky a alobal. Vypečenou šťávu zjemníme máslem a podáváme s vařenými brambory. Zdobíme usekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněné kuřecí "špalky"

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.