Plněné kloboučky žampionů

35 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 664x
Zapečené žampiony naplněné salámovou směsí se sýrem. Rychlý recept na dokonalou chuťovku s chlebem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Velké žampiony oloupeme, vykroutíme nožičky a okraje kloboučků zarovnáme, aby vznikla mistička. Pekáč vytřeme olejem a kloboučky tam vyskládáme.

Nožičky a veškeré další zbytky z hub nakrájíme nadrobno a zrovna tak cibuli. Salám nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, goudu nastrouháme na struhadle s velkými oky.

Cibuli necháme zesklovatět na oleji, pak na ni přidáme salám, nožičky hub a třeba vyloupaný hrášek. Můžeme ovšem použít i sterilovaný, případně přidat třeba kukuřici či jiné ingredience, které právě máme doma. Chvíli restujeme, pak podle chuti zakápneme kečupem, prohřejeme a odstavíme.

Po alespoň částečném vychladnutí přimícháme nastrouhaný sýr a dobře promícháme. Jinak se sýr rozehřeje a bude se táhnout, ale ani to není na překážku. Podle chuti můžeme osolit, opepřit a okmínovat.

Směsí naplníme žampionové kloboučky, co to půjde do kupole a dáme do trouby. Po 10 minutách poklademe jednotlivé kloboučky plátkovým sýrem a necháme ho rozpustit ještě 5 minut v troubě.

Plněné kloboučky žampiónů podáváme s brambory. Dobré jsou i jen tak s chlebem jako chuťovka.

Zorňafa autor receptu:

Plněné kloboučky žampionů

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plněné kloboučky žampionů

Přidat příspěvek k receptu Plněné kloboučky žampionů
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept