Netradiční úprava celeru.
3 lžíce | olej |
sůl | |
1 ks | vejce |
20 g | strouhanka |
1 ks | paprika |
1 dl | mléko |
50 g | cibule |
6 ks | celer |
pažitka | |
vývar z masoxu | |
40 dkg | kabanos |
Na rozehřátý olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibulku. Když máme cibulku sklovatou, přidáme papriku a nakonec kostičky kabanosu. Vše krátce orestujeme.
Z celerů si odkrojíme "klobouček" a vydlabeme dužninu. Vydlabanou dužninu spolu s kabanosem umeleme, přidáme vejce, mléko, strouhanku, sůl a pažitku. Vše důkladně promícháme.
Vzniklou směsí naplníme vydlabané celery. Naplněné celery přikryjeme odkrojenými kloboučky, urovnáme do gratinky, podlijeme vývarem a pečeme dozlatova.
Foto: www.profimedia.czautor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena