Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sůl, vejce a mouku podle potřeby. Z těchto surovin vypracujeme těsto, které vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku 3 mm. Kulatou miskou vykrajujeme placky.
Připravíme si náplň. Množství přizpůsobíme vlastní chuti. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na kousky, klobásu také nakrájíme na kousky a zelí překrájíme. Pokud máme rádi pikantní, můžeme přidat i nadrobno nakrájenou feferonku. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přihodíme klobásu s žampiony, osmahneme a přidáme zelí. Vše podusíme doměkka a necháme vychladnout.
Směs plníme do vykrojených bramborových placek, přehneme a zmáčkneme, aby nám náplň během smažení neutekla. Bramborové placky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Plněné bramborové placky podáváme teplé.