reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněné bramborové knedlíky se zelím

Exkluzivní bramborové knedlíky plněné kostičkami uzeného masa s cibulkou. Skvělou přílohou je samozřejmě dušené červené zelí.


  • 2,7

    2,7 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme nastrouháme střídavě nahrubo i na jemno a vymačkáme z nich vodu. Vařené brambory nastrouháme najemno. Brambory smícháme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta tvarujeme asi 8 stejně velkých placiček.

Kysané zelí propláchneme studenou vodou. V hrnci rozpálíme olej, a jemně nasekanou cibuli osmahneme. Přisypeme zelí, kmín, sůl, ocet a přilijeme trochu vody. Za občasného promíchání dusíme zelí téměř doměkka. Směs zelí zaprášíme moukou, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, octem, pepřem a cukrem a dodusíme doměkka.

Na pánvi rozpustíme trochu sádla, orestujeme na něm cibulku a přidáme uzené maso, které lehce opečeme a necháme zchladnout.

Placičky bramborového těsta plníme směsí masa a cibulky, dobře zabalíme a uvaříme v osolené vodě. Po vyjmutí bramborové knedlíky rozkrojíme, přidáme dušené zelí a ozdobíme například orestovanou cibulkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněné bramborové knedlíky se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.