reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Plněná vepřová rolka

Recept na pečenou roládu z vepřové krkovice, kterou naplníme ochuceným sýrem ricotta a sušenými rajčaty.


  • 4,6

    18×

    4,5 18
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Jak správně jíst hamburger?

20. 9. 2020

Postup přípravy

Vepřovou krkovici bez kosti očistíme, upravíme do plátu a zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.

Připravíme si náplň. Pažitku jemně usekáme a okapaná sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Toastový bílý chléb zbavíme kůrek a střídky rozdrobíme. Sýr ricotta prošleháme s vejci, vmícháme rozdrobený toastový chléb, sušená rajčata a pažitku. Náplň ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem. Náplň do vepřové rolky necháme asi 15 minut odležet.

Plát masa zlehka potřeme bazalkovým pestem a poklademe náplní. Maso svineme do rolády, zajistíme nití (jehlami) a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dorůžova.

Potom plněnou vepřovou roládu přendáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.

Plněnou vepřovou rolku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněná vepřová rolka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.