reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou kýtu si rozřežeme tak, aby vznikl plát masa. Poté maso naklepeme a rozložíme na igelitový sáček. Ten pomůže při balení rolády. Plát osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Pak poklademe plátky vepřové šunky po celém plátu masa. Na šunku dáme nakrájenou cibuli na měsíčky.

Z vajíček připravíme míchaná vajíčka. Před ztuhnutím vmícháme malou plechovku sterilovaného hrášku bez nálevu, pokrájenou slaninu a lehce osolíme. Potom vychladlou hmotu dáme na roládu tak, abychom kouskem plátu masa mohli překrýt vajíčkovou směs. Na směs pokrájíme na plátky červenou papriku, aby roláda byla hezky barevná při krájení.

Když máme roládu hotovou, tak ji pomocí sáčku smotáme a nití roládu omotáme, aby vnitřek nevytekl. Do pekáčku vlijeme asi 1,5 hrnku vody, vložíme roládu, přiklopíme a pečeme na středním plameni asi tak 45 - 60 minut. Potom roládu odkryjeme a necháme vypéct kůrku. Podle potřeby roládu přeléváme a podléváme.

Plněnou vepřovou roládu podáváme s bramborou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněná vepřová roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.