Recept na dánský předkrm na listu salátu. Není to ani moc složité a velice si pochutnáte! Skvěle tak zužitkujeme třeba vykoledovaná vajíčka z Velikonoc.
8 ks | vejce |
4-6 lžic | majonéza |
kari koření | |
náplň | |
---|---|
sůl | |
na ozdobu | |
hlávkový salát |
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Žloutky vyjmeme.
Žloutky prolisujeme a smícháme s majonézou, kari kořením a případně i trochou soli. Podle potřeby přidáme majonézu.
Bílky dole rovně seřízneme, aby vejce stála a lehce osolíme. Takto připravené bílky naplníme kari směsí.
Plněná vejce s kari urovnáme na listy hlávkového salátu a můžeme podávat. Plněná vejce s kari nenecháváme dlouho v teple, nejlépe je podáváme ihned. Můžeme přidat oblíbené pečivo.
Skvělá chuťovka ze zbylých vajec: Plněná vejce krok za krokem
Zbyla vám vajíčka z Velikonoc? Připravte si z nich jednoduchou chuťovku. Podle tohoto fotoreceptu zvládne plněná vejce opravdu každý.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena