reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněná vejce s červenou řepou v aspiku

Snadný recept, jak využít vykoledovaná vařená vejce. Vejce naplníme žloutkovým krémem, obložíme červenou řepou a zalijeme aspikem. Podáváme jako chuťovku.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si plněná vejce. Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme na půlky. Žloutky přendáme do misky a spolu s máslem, majonézou a hořčicí umícháme do hladkého krému, který podle chuti osolíme a opepříme. Krémem naplníme půlky uvařených bílků a odložíme je do lednice.

Formu na aspik vyložíme potravinovou folií. Vařenou červenou řepu nakrájíme na kostičky. Želatinu promícháme se 150 ml vody a necháme nabobtnat. V rendlíku promícháme 250 ml osolené vody s cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a voda bude skoro vřít. Pak přidáme ocet, nádobu odstavíme z tepla a vmícháme nabobtnalou želatinu.

Na dno formy nalijeme asi do výše 3 mm želatinu, kterou necháme ztuhnout. Pak klademe vedle sebe plněná vajíčka řezem dolů, přidáme nakrájenou červenou řepu a vše zalijeme zbývající želatinou. Ztuhlý aspik vyklopíme z formy a nakrájíme na porce.

Plněná vejce s červenou řepou v aspiku podáváme jen tak jako chuťovku, případně s pečivem jako lehkou večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněná vejce s červenou řepou v aspiku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.