reklama
hledat uživatel
       

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Plněná tortilla

Plněná tortilla

Tortilla plněná kousky smaženého kuřete, čerstvou zeleninou a ochucenou majonézovou omáčkou.


  • 4,5

    187×

    4,5 187
  • 35 min

  • 29×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

na obalení

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Nejdříve si připravíme majonézový dip. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s majonézou, kečupem a ostrou hořčicí. Omáčku osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme na menší hranolky, osolíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Obalené maso osmažíme na oleji dozlatova a uchováme na teple.

Listy kadeřavého salátu omyjeme a osušíme. Čekanku očistíme a natrháme na kousky. Omytou okurku a rajče nakrájíme na plátky. Jarní cibulku jemně usekáme.

Tortilly zvlhčíme vodou a ohřejeme v mikrovlnné troubě. Každou placku slabě potřeme kečupem a poklademe salátem. Na listy navršíme omáčku, kterou posypeme cibulkou a rozložíme smažené kousky kuřete. Nakonec klademe čekanku, rajčata a plátky okurek.

Horké tortilly zespodu částečně přehneme a boční strany srolujeme. Tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou s ochucenou omáčkou podáváme jako vydatnou svačinu nebo lehkou večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněná tortilla

    Celkový počet komentářů: 16
    • yanchee
      yanchee

      Mexiko varianta tortily

      Kuřecí prs se snadno převaří a pak je to suché a nedobré. Použijte kuřecí stehenní maso, vykostěné a nakrájené na nudličky, osolit, opepřit, posypat kořením Mexiko, ale jenom mírně, jinak je to přechucené.
      Koření používám toto:
      https://www.eva.cz/zbozi/67395 /koreni-kulinar-mexiko-gril-70 g/
      není třeba ho ručně míchat a chuťově je vynikající a vždy poruce.
      Je vhodné ke koření přidat na špičku nože dobré ostré papriky, například Trinidad Scorpion Moruga apod. Má lahodnou pálivou chuť, ale pozor, nepřehnat to! Paprička má kolem 2,5 mil jednotek kapsaicinu!
      Na oleji osmahnout okořeněné maso, pak přidat cibuli krájenou na proužky a dusit pod pokličkou cca 15-20 minut.
      Tortilu natřít dipem, vložit lístek salátu, rajče (okurku vynechávám, teče z ní voda!) pár vypeckovaných oliv a do toho pár kousků masa udušeného s cibulí.
      Pokud je tortila čerstvá, není třeba ji nahřívat. Stará by se mohla při zavinování trhat, takže navlhčit a nahřát na plochém grilu, nikoli v mikrovlnce! Mikrovlnka způsobí, že tortila ztvrdne a je nepoživatelná.
      Nicméně čerstvá tortila se snadno zavine a vloží do vyhřátého kontaktního grilu na dvě-tři minuty, aby se zapekla.
      Je vhodné použít větší tortily a při zavinování oba okraje přehnout dovnitř a konec zalepit trochou dipu a pak teprve vložit do grilu.
      Výsledek je vynikající.
      O dipu jsem psal výše, je to osvědčený recept a neteče.

      04.11.2018 14:38:22

    • iva
      iva

      plněná tortilla

      Pro zdravější variantu používám kuřecí maso na nudličky opečené na pánvi,nebo grilu s kousky ledového salátu.Maso si každý ochutí podle sebe

      17.12.2017 05:41:09

    • zachranararnie
      zachranararnie

      Rád bych recept pro upečení té placky

      To je ale recept jen pro přípravu náplně.
      Zajímalo by mne, jak připravit tu tortillu.

      04.06.2017 13:58:17

      • yanchee
        yanchee

        Re: Rád bych recept pro upečení té placky

        Pravá tortila je z kukuřičné mouky a vody. Já bych to doma nedělal, v obchodě se dají koupit dobré tortily a to v různém provedení.
        Jinak na tortilu bude potřeba velký nahřátý kámen nebo litinový plát s průměrem alespoň 30-35 cm, který musí být pořádně nahřátý. To dnes v žádné kuchyni nemáme.
        Jednoduchá a dobrá placka se dá udělat i doma na plynu, na litinové plotýnce, která bývá u sporáků. Recept je jednoduchý. Hladká mouka, trochu soli a vody, dobře promíchat, těsto nesmí být husté, spíše řidší.
        Je třeba širokou špachtli, kterou se těsto rozetře na plotnu, pak odškrábne a otočí. Nicméně toto je spíše indické čapátí, než tortila, ale jde to použít i jako tortilu, podstatný rozdíl v tom není.

        04.11.2018 14:47:00

    • Adam
      Adam

      To je sice hezké že nám Jarka radí umýt maso a salát , ale recept na tortillu chybí. jinak smíchat kečup , hořčici a kuřecí řízky umí každý a mikrovlnka je fakt humus, podle mne je to nepoživatelné

      07.06.2014 17:42:41

    • Arabela
      Arabela

      díky, moc výborné. jen mi trochu tekl dresing, tak nevím, jak na to... ale troška hořčice v dresingu je výtečný nápad.

      30.08.2012 19:38:05

      • yanchee
        yanchee

        Dressing neteče, ale je třeba udělat jej pořádně. Do malého rychloběžného mixéru dávám dvě lžíce vařených tmavých fazolí, tři lžíce dobré majonézy, k tomu lžíci hořčice, dva stroužky česneku a lžíci chilli omáčky. Dobře rozmixovat a dip je hotový. Čím více fazolí, tím méně to teče.

        04.11.2018 14:13:21

    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Plněná tortilla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.