reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněná sekaná z mletého masa

Výborná domácí sekaná, která je vynikající s bramborovou kaší nebo zastudena s chlebem.


  • 4,5

    86×

    4,5 86
  • 1 h 30 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

těstíčko



Energetická hodnota

1946 kJ / 464,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, majoránkou a přidáme prolisovaný česnek a vejce. Vše pořádně promícháme.

Směs si rozdělíme na dvě části, z 1kg mletého masa totiž uděláme dvě sekané. Lepší dvě malé než jedna velká. Nachystáme si alobal, který dostatečně potřeme olejem nebo sádlem, aby se nám na něj sekaná nepřipekla. Mleté maso vylijeme na alobal a uděláme z něj menší placku. Na placku si dáme různé přísady podle chuti. Třeba vejce, slaninu, okurky, párky. Záleží čistě na Vaší chuti. Klidně sekanou můžeme naplnit vaječinou s hřiby, chutná také báječně.

Z masa uděláme malý bochníček tak, abychom zakryly celou náplň. A celou ji zabalíme v alobalu. Sekanou pečeme v troubě při 170 °C na horký vzduch asi 90 minut. Hodinu pečeme v alobalu a poslední půl hodinu odkryjeme horní alobal. Ten nesundáváme, jen nahoře rozevřeme a nechat dopéct dozlatova.

Plněnou sekanou z mletého masa nakrájíme a můžeme podávat. Přílohu volíme, jak máme rádi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněná sekaná z mletého masa

    Celkový počet komentářů: 7
    • urbankova (tecka) v
      urbankova (tecka) v

      Komentář k receptu Plněná sekaná z mletého masa

      Bez připomínek. Všem chutnalo. Plnila jsem vajíčky a párky.

      11.02.2018 13:39:24

    • stavros666
      stavros666

      Plněná sekaná

      Sekanou dělávám rád a teď jsem upekl sekanou pikantní,jak říkali strávníci speciálo.Jako přílohu jsem upekl brambory na česneku,ještě přidal nakrájený česnek,posypal cibulí , přidal chilli,pikantní dom.hořčici a pár hroznů.Světe div se,jídlo zmizelo,jak pára nad hrncem.Příští týden prý přijdou opět na repeté.Posílám fotografii takové porcičky,ze které jsem ani neochutal a současně vám všem přeji dobré chuti....///

      30.04.2017 02:15:01

    • jakeline
      jakeline

      Já jsem ji pekla v chlebíčkové formě ok.

      25.02.2017 07:32:22


    • bobby
      bobby

      dobrej recept

      Ja jsem na rozdíl od receptu přidal ještě do masa na 0.5 kg 3 plátky toustového chleba rozmočeného v mléce a maso směs hovězího a vepřového a sekačka byla super vláčná a ještě před koncem pečení jsem celou šišku důkladně potřel rozšlehnutým vejcem .

      18.08.2013 09:10:54

    • Ajulka
      Ajulka

      jednoduchá ale moc dobrá :-)

      19.09.2011 14:16:57

    • Jitule
      Jitule

      Dortová sekaná

      Není to špatný recept, ale chybí tam strouhanka...já jsem si maso rozdělila na polovinu, jednu dala do dortové formy, na to "nádivku - smaženici s párkem a paprikou, cibuli, a poté zakryla druhou půlkou. před koncem jsem nechala zapéct slaninu a sýr...bylo to dokonalý :-)

      25.02.2011 15:56:31

    • bobzbrd
      bobzbrd

      Plněná sekaná

      Z půl kila masa:
      Použil jsem ingredience dle receptu.Maso jsem rozprostřel na pečící papír a udělal z něj obdélník.Potřel jsem kremžskou hořčicí,dal vaječinu a na to párky a okurky,krájené po délce.Neměl jsem alobal,tak jsem pracoval na pečícím papíru. Pomocí něj jsem zavinul a vyklopil do skleněného pekáčku (lze použít utěrku,celofán...).Potřel jsem celým rozšlehaným vajíčkem a dal péct.K tomu vařené brambory.Mňam!

      15.01.2011 12:16:01


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Plněná sekaná z mletého masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.