reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněná roláda z mletého masa

Den předem připravené maso, plněné hořčicí, šunkou a sýrem. Pokrm obložíme dušenou zeleninou.


  • 4,7

    20×

    4,7 20

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Postup přípravy

Oba druhy mletého masa smícháme, osolíme, ochutíme pepřem i bylinkami, přilijeme mléko a promícháme. Přikryjeme a necháme přes noc v chladničce naležet.

Na pracovní desku rozložíme utěrku a na ni dáme alobal nebo potravinářskou fólii do tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme a povrch uhladíme. Plát potřeme hořčicí (dijonská) a na ni rozložíme plátky šunky a sýru.

Maso pomocí utěrky smotáme, přičemž nesmíme alobal nebo fólii zapomenout odstranit. Roládu vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, potřeme částí smetany a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C. Během pečení roládu přeléváme i podléváme vodou a potíráme smetanou.

Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji orestujeme na rozpáleném másle. Ochutíme podravkou a podle chuti přisolíme.

Plněnou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a servírujeme obloženou dušenou mrkví i hráškem. Vhodnou přílohou jsou brambory. Chutná i studená na krajíčku chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněná roláda z mletého masa

    Celkový počet komentářů: 1

    • pa-mach 1
      pa-mach 1

      ...při hodnocení jsem chtěl pokrm, ač jsem ho nevyzkoušel, označit pěti hvězdami, protože mě zaujala snaha zachovat přirozenou chuť zvolené kombinace masa. Leč se mi povedlo, kouzlo nechtěného...Přidám osobní poznatek, aby se střed při porcování nerozpadal, uděĺám kombinací vajec, lžíce strouhanky, lž. vody, soli, a pažitky kyprou omeletu, kterou posypu nakrájenou šunkou a sýrem, smažím krátce, prochladlou položím na masovou fáž...

      18.05.2008 11:40:48


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Plněná roláda z mletého masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.