reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněná roláda z kuřecích prsou s máslovo-citronovou omáčkou

Velmi chutná plněná kuřecí roláda s výraznou náplní a s osvěžující kořeněnou máslovo-citronovou omáčkou. Recept z francouzské kuchyně.


  • 2,7

    21×

    2,7 21
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Postup přípravy

Česnek očistíme a pokrájíme na jemno. Domácí masitou slaninu uzenou studeným kouřem pokrájíme na malé kostky. Včerejší žemli a uzený tvrdý sýr pokrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Čerstvou pažitku pokrájíme na jemno.

Omytá a osušená kuřecí prsa překrojíme uprostřed po délce, nedokrojíme, otevřeme na obě strany a ty zase po délce překrojíme a znovu otevřeme do stran tak, abychom dostali souvislý pás masa, který jemně osolíme, ale nevyklepáváme. Nejlepší je na tuto úpravu jedno filé z kuřecích prsou v celku.

Připravíme si náplň, kostky žemle dáme do mísy a zalijeme mlékem. Když se mléko vsákne, přidáme uzenou slaninu, uzený sýr, domácí vejce, čerstvou pažitku, česnek, jemně osolíme, výrazně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, promícháme, zahustíme strouhankou na dobře tvarovatelnou hmotu a necháme v chladničce 30 minut, aby se propojily chutě a strouhanka vsákla nadbytečnou vlhkost.

Z náplně vytvarujeme válec, který položíme po délce na jednu podélnou stranu kuřecích prsou a na těsno zavineme a roládu zajistíme párátky. Roládu vložíme do pekáčku, přelijeme olejem a přikryjeme alobalem. Roládu pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, potom odstraníme alobal a pečeme ještě 15 minut při stejné teplotě.

Vybereme roládu, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 20 minut, aby se šťáva v mase rovnoměrně rozložila a nevytekla. Roláda zůstane šťavnatá a nebude suchá. Potom odstraníme párátka a ostrým nožem roládu pokrájíme na plátky o síle asi 0,5 cm.

Mezitím si připravíme máslovo-citronovou omáčku a uvaříme nové brambory. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, opražíme ji do světlé žemlové barvy a přilijeme studené mléko. Aby nebyly v omáčce žádné hrudky, pořádně ji mícháme dohladka na konzistenci polohusté omáčky, potom vypneme plamen a po chvíli vmícháme citronovou šťávu a na jemno nastrouhanou citronovou kůru, dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Plněnou roládu z kuřecích prsou podáváme teplou, podlitou chutnou máslovo-citronovou omáčkou s vařenými brambory, přelitými máslem a posypanými pokrájenou čerstvou pažitkou. Příprava je poměrně jednoduchá a nenáročná. Maso rolády je měkké a šťavnaté s chuťově výraznou náplní, doplněné osvěžující krásně voňavou kořeněnou máslovo-citronovou omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněná roláda z kuřecích prsou s máslovo-citronovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.