reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněná pečeně z pravé svíčkové

Náročnější a dražší jídlo, ale za to velmi chutná slavnostní večeře nebo oběd.


  • 3,0

    110×

    3 110
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli a houby si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno.

Rozehřejeme pánev a slaninu vyškvaříme. Přidáme cibuli s žampiony a na tomto základu je osmahneme. Šťávu slijeme, směs na ubrousku vysušíme. Šunku také nakrájíme na kostičky a smícháme s houbami. Osolíme a opepříme.

Maso po délce nařízneme, asi 3 až 4x. Směsí plníme zářezy, naplněný špalíček zavážeme nití. Na pekáči rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přilijeme vývar, šťávu ze slaniny a hub a pomalu, za občasného přelívání maso dusíme.

Ve smetaně si rozmícháme solamyl, nalijeme do vypečené šťávy a povaříme. Omáčku zcedíme a popřípadě dochutíme.

Vhodnou přílohou jsou brambory nebo resty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněná pečeně z pravé svíčkové

    Celkový počet komentářů: 1

    • doktor2
      doktor2

      nelítejte v oblacích

      tak takhle si to určitě nikdo neuvaří - za 3/4 kg pravé svíčkové vydat 330,-Kč, vy vaříte u Rottschildů, že?

      29.12.2007 21:22:27

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Plněná pečeně z pravé svíčkové

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.