Očištěnou vepřovou panenku rozřízneme na 2díly. Naklepeme je, lehce osolíme a opepříme. Na každý díl rozložíme plátek vepřové šunky, plátek sýra a třetinu banánu. Následovně vše pečlivě zabalíme nebo zarolujeme a obalíme v hladké mouce. Plněnou panenku pořádně stáhneme, abychom měli pěkný závitek.
Nahřejeme si pánev a plněnou panenku orestujeme dozlatova, aby se maso stáhlo. Orestované maso vyjmeme, šťávu z pánve zaprášíme moukou a restujeme ji dozlatova. Pak ji podlijeme smetanou, přidáme sekanou mátu a omáčku ochutíme solí a pepřem. Do mátové omáčky vrátíme maso a asi 10 minut ho dusíme doměkka.
Plněnou panenku servírujeme na předehřátý talíř. Panenku šikmo nakrájíme na 4 díly, ty na talíř ozdobně rozložíme do tvaru hvězdy. Panenku lehce přelijeme přes prostředek omáčkou a ozdobíme celým listem máty a pár proužky mrkve. Plněná panenka s mátovou omáčkou je skvělá s pečenými nebo americkými brambory.